Kv Fältskären: Mer benhantverk

Nu är det snart bara det sista schaktet kvar, det som ligger närmast Eriksgatan. Nästan direkt under det tjocka gruslagret under asfalten fanns ett avfallslager med ännu mer spill från benhantverk. Hantverkaren har antagligen arbetat precis i närheten – i lagret fanns oändligt mycket bensplitter och sågade benbitar. Riktigt vad som tillverkats här och vilka råmaterial som använts kommer vi inte kunna säga innan allt material är analyserat, men hittills har vi sett spår av kamtillverkning och ämnen till tärningar och nålar. Många olika sorters ben tycks ha använts, mest från nötkreatur men även från får eller getter. Tidigare har vi också hittat älghorn.

Sländtrissan på bilden är antagligen gjord av kvarterets benhantverkare. Den var bland det första som hittades i schaktet.
Det här inlägget postades i Medeltid och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kv Fältskären: Mer benhantverk

  1. Happy skriver:

    2:30. It’s true though, 99% of people are wasters. 1% rich because they use their brain and effort. Every so often you get a 1%er who comes over to the other side (99%ers) motivates you to action. Now their just waiting for that one to cooCmem.eth the hour, cometh the man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s